Aktivnosti pomorske policije

Slika helikop.jpg

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka tijekom 21. i 22. lipnja u akvatoriju otoka Raba i Lošinja zatekli su sedam plovila koja su nalazila na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.  

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka tijekom 21. i 22. lipnja u akvatoriju otoka Raba i Lošinja zatekli su sedam plovila koja su nalazila na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Tijekom 21. lipnja u lošinjskom akvatoriju uz policijska plovila u koordiniranoj akciji na moru sudjelovala je i posada policijskog helikoptera Ministarstva unutarnjih poslova.

Policija je u nedozvoljenom glisiranju zatekla tri državljanina Slovenije, dva Slovaka, Nijemca i državljanina Češke, koji je upravljao jet skijem. Svima su zbog prekršaja iz domene Pomorskog zakonika   izrečene novčane kazne.

U počinjenju prekršaja iz domene Pomorskog zakonika u blizini otoka Suska, 22. lipnja zatečen je slovenski državljanin koji nije upisao drugu osobu u vinjetu, a što je bio dužan učiniti.

Nadalje, 21. lipnja u rapskom akvatoriju u sportskom ribolovu podvodnom puškom policija je zatekla državljanina Slovenije koji  nije propisno plutačom označio mjesto ribolova. Prekršajno je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o morskom ribarstvu.

Djelatnici pomorske policije će kontinuirano tijekom turističke sezone provoditi mjera nadzora prometa na moru u cilju sprječavanja eventualnih nesreća, stradavanja kupača, ronioca te podizanja  općeg stanje sigurnosti na moru.



Stranica