Aktivnosti granične i pomorske policije

Slika 2022/Pomorska.jpg

Sankcionirano je devet osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga.

FOTO: Ilustracija 

Tijekom vikenda, na graničnim prijelazima Pasjak i Brod na Kupi, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je devet osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga. Riječ je o četiri državljana Njemačke, po dva državljana Italije i Austrije i jednom državljaninu Francuske. Spomenuti državljani su neovlašteno posjedovali oko 53 grama marihuane, oko 90 grama psilocibina te nekoliko grama MDMA, hašiša, ketamina i LSD-a. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne.
 
Isto tako, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili su pojačani nadzor u cilju veće sigurnosti na moru. U akvatoriju Krka, Lošinja i Raba zatekli su u počinjenju prekršaja 12 stranih državljana. Riječ je o šest državljana Njemačke, tri Italije te po jednom državljaninu Austrije i Slovenije koji su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.
 
Pomorski policajci sankcionirali su ih zbog počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakonika i to novčanom kaznom. Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru.

Stranica