​Akcija „Zaštita pješaka u prometu“

Slika /PROMET/zebre-1.jpg

Pozivamo sve vozače i pješake, kao i druge sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječilo izazivanje nesreća u kojima sudjeluju pješaci

FOTO: Ilustracija
 
Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu. Za vrijeme akcije policija je evidentirala ukupno 80 prekršaja, od kojih su 27 prekršaja počinili pješaci, a 53 vozači.
 
Za pješake je evidentirano 20 prekršaja prelaženja kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza, četiri prekršaja kretanja kada je za njih na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo te tri prekršaja kretanja pješaka kolnikom.
 
Što se tiče prekršaja vozača, njih 17 nije poštovalo prednost prolaska pješaka, a 36 su ostali prekršaji vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.
 
Kao što je i dosada naglašavano, pješaci su jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Pozivamo stoga sve vozače, ali i pješake te druge sudionike u prometu  na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se spriječilo izazivanje nesreća u kojima sudjeluju pješaci.
 

Stranica