Akcija u prometu- nadzor brzine kretanja vozila

Slika /A%20Nove%20Fotke/Brzina01-novo.JPG

Tijekom akcije evidentirano je ukupno 99 prekršaja prekoračenja brzine i to 71 u naselju, a 28 izvan naselja

FOTO: Ilustracija
 
Jučer je na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena akcija u prometu pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Tijekom akcije od 15 do 20 sati kontrolirano je sveukupno 180 vozila, od kojih su 149 osobna vozila, 25 teretna vozila, zatim četiri mopeda te jedan autobus i motocikl.

Što se tiče prekoračenja brzine, evidentirano je ukupno 99 prekršaja prekoračenja brzine i to 71 u naselju, a 28 izvan naselja. U naselju  (do 10 km/h) je bilo 17 prekršaja, kod prekoračenje brzine od 10 do 20 km/h -39, zatim 11 u kategoriji od 20-30 km/h, te četiri prekršaja vozača koji su u naseljima vozili brzinom većom od 30 do 50 km/h od propisane.
 
Kada je riječ o vožnji izvan naselja, od 28 prekršaja njih 23 se odnosi na vožnju veću za 10 do 30 km/h od one koja je propisana, a pet je prekršaja vožnje veće za 30-50 km/h . Spomenute prekršaje počinilo je 96 vozača osobnih vozila i tri vozača teretnih vozila.
 
Osim prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine policijski su službenici za vrijeme akcije utvrdili i počinjenje tri prekršaja nepropisnog pretjecanja ili obilaženja, dva prekršaja upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i prekršaj  upravljanja neregistriranim vozilom, odnosno, s nevažećom prometnom dozvolom. Također su evidentirani i prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela u vožnji.
 
Policija će i nadalje nastaviti s pojačanim nadzorom brzine kretanja, a u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu, kao i podizanja svijesti vozača o odgovornom ponašanju gdje se poziva vozače na dosljednost u pridržavanju svih prometnih propisa.
 
 

Stranica