Akcija pojačanog nadzora u prometu

Slika /PROMET/PROMET-LJEVAK-30.10.2019..jpg

Sinergijom policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske i Carinske uprave, Državnog inspektorata te Hrvatskih cesta jučer je provedena akcija pojačanog nadzora u prometu

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Jučer je Mobilni tim Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s mobilnim timom Carinske uprave i sa službenicima Državnog inspektorata i Hrvatskih cesta proveo akciju pojačanog nadzora u prometu.
 
Akcija je bila usmjerena na utvrđivanje prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama (upravljanje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja).
Ujedno su prilikom postupanja  nadzirana i počinjenja prekršaja te kaznenih djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja i nabavljanja oružja, kao i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela, protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj. 
Koordinirana akcija provedena je na raskrižju državne ceste DC8 i DC501 kod Jadranova od 13.30 do 16.30 sati,  tijekom koje su ukupno kontrolirana 132 vozila svih kategorija.
 
U tom vremenu evidentirano je sedam prekršaja prekoračenja najveće dopuštene mase teretnih vozila, zatim sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u osobnim vozilima, tri prekršaja vozača osobnih vozila zatečenih pod utjecajem alkohola, kao i tri prekršaja nepravilnog korištenja mobilnog uređaja u vožnji  te po dva prekršaja vozača koji su upravljali osobnim vozilima bez vozačke dozvole, zatim dva prekršaja s isteklom vozačkom i prometnom dozvolom. Uz spomenute prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, utvrđen je i jedan prekršaj prekoračenja brzine izvan naseljenog mjesta.

Od drugih prekršaja utvrđeni su po jedan prekršaj iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedan prekršaj iz Zakona o trošarinama, jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima, kao i jedan prekršaj iz Zakona o strancima, te ostali prekršaji.
                                                              
Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti je bilo uporabe sredstava prisile.

Stranica