Iz rada pomorske policije

Slika ppp3.jpg

U vremenu od 5. do 8. rujna policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka poduzeli su niz mjera poradi sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja razine opće sigurnosti na moru, te sprječavanja činjenja prekršaja i sankcioniranja počinitelja. 

FOTO: PU primorsko-goranska

U vremenu od 5. do 8. rujna policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka poduzeli su niz mjera poradi sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja razine opće sigurnosti na moru, te  sprječavanja  činjenja prekršaja i sankcioniranja počinitelja.

Tako su dana 5. rujna oko 19,15 sati u uvali Slivanjska na otoku Krku zatekli  32-godišnjeg slovenskog državljanina u podvodnom ribolovu. Kako mjesto na kojem se nalazio u ribolovu nije označio plutačom, prekršajno je sankcioniran poradi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o morskom ribarstvu.

Nadalje, 7. rujna pomorska policija je zaustavila dva plovila na kojima su se nalazili državljani Njemačke, starosti 40 i 47 godina. Obojica su upravljali plovilima bez za to potrebne dozvole, a zaustavljeni su u uvali Supetarska Draga i u blizini otočića Maman u akvatoriju otoka Raba. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika izrečene su im novčane kazne.

U istom ovom vremenskom razdoblju u nedozvoljenom glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatečeno je osam stranih državljana, četvorica  državljana Njemačke, dva Austrije te Slovak i Norvežanin. Svima su zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.



Stranica