Čuvajte se kradljivaca

Slika auto_policija06.jpg

Kako ne biste postali žrtvom kaznenog djela savjetujemo povećan oprez na mjestima uobičajenih gužvi, kao što su prijevozna sredstva (npr. gradski autobusi), trgovine, tržnice, plaže, ugostiteljski objekti, različite kulturne i sportske priredbe te na svim drugim mjestima na kojima se okuplja veći broj građana.

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom Riječankom zbog osnovane sumnje da je počinila više kaznenih djela krađe i računalne prijevare.

Do sada je utvrđeno je kako je dana 12. kolovoza u jednoj riječkoj trgovini iskoristila nepažnju dviju Riječanki, starosti 33 i 35 godina te im otuđila novčanike  s novcem, bankovnim karticama i osobnim ispravama oštetivši ih za oko 2 500 kuna. Potom je s ukradenim bankovnim karticama na bankomatu pokušala podići novac.

Kako ne biste postali žrtvom kaznenog djela savjetujemo povećan oprez  na mjestima uobičajenih gužvi, kao što su prijevozna sredstva (npr. gradski autobusi), trgovine, tržnice, plaže, ugostiteljski objekti, različite kulturne i sportske priredbe te na svim drugim mjestima na kojima se okuplja veći broj građana.

U vrijeme gužvi kao i u situacijama kada su predmeti ostavljeni bez nadzora lopovi se najbolje snalaze. Često je dovoljna mala nepažnja da ostanete bez vrijednih stvari. Spretni i neupadljivi brzo se udalje, a da žrtva ni ne zna da je okradena. Kada to primijeti, lopov je već daleko.
Posebno su na meti ženske torbice pa ih uvijek valja  držati zatvorene i čvrsto uz tijelo, dok su kod muškaraca to novčanici koji vire iz stražnjeg džepa hlača.

Novac bi trebalo odvojiti od ostalih dokumenata, a PIN brojevi kartica ne bi smjeli biti u novčaniku.

 



Stranica