OPREZNO – prevaranti na djelu

Slika primgor-policija.jpg

Sve građane, posebice starije dobi pozivamo na oprez – ukoliko vas telefonom nazove muška ili ženska osoba i predstavi se kao djelatnik banke ili neke druge ustanove i zatraži novac odmah o tome izvijestite policiju na telefon 192.

FOTO: Ilustracija 

Jučer je bez nekoliko tisuća kuna ostala 86-godišnja Riječanka koja je na području Pećina u Rijeci predala novac nepoznatom muškarcu. Naime, novac je predala nakon telefonskog poziva osobe koja se predstavila kao djelatnica socijalnog osiguranja, a sve kako bi navodno mogla ostvariti pravo na isplatu većeg novčanog iznosa.

Isto tako, tijekom jučerašnjeg dana policija je zaprimila još dvije slične dojave građana starije životne dobi. Pozivatelji su se predstavili kao navodni službenici mirovinskog osiguranja i banke te od građana zatražili plaćanje određenog novčanog iznosa.

Sve građane, posebice starije dobi pozivamo na oprez – ukoliko vas telefonom nazove muška ili ženska osoba i predstavi se kao djelatnik banke ili neke druge ustanove i zatraži novac odmah o tome izvijestite policiju na telefon 192.

Namjera je počinitelja da za sebe ili drugoga pribavi protupravnu imovinsku korist time što će vas lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica dovesti u zabludu te tako navesti da nešto učinite ili ne učinite na štetu svoje ili tuđe imovine.

Stoga, budite oprezni i novac ni u kojem slučaju ne dajte nepoznatim osobama na mjestima koja nisu za to namijenjena, a isto tako ovakve transakcije ne dogovarajte niti u svom domu.



Stranica