Iz rada granične i pomorske policije

Slika granicna_policija.jpg

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa u vremenskom razdoblju od 15. do 22. kolovoza prilikom redovne kontrole vozila i putnika pri ulasku u Republiku Hrvatsku u 14 slučajeva zaplijenili su drogu.  

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa u vremenskom razdoblju od 15. do 22. kolovoza  prilikom redovne kontrole vozila i putnika pri ulasku u Republiku Hrvatsku  u 14  slučajeva zaplijenili su drogu.

Tako je u navedenom razdoblju na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak  sveukupno zaplijenjeno 33,66 grama hašiša i 35,82 grama marihuane. Od toga je tijekom jučerašnjeg dana droga zaplijenjena u čak 5 slučajeva, i to ukupno 6,04 grama hašiša i 15,28 grama marihuane. S drogom je zatečeno šest njemačkih, četvero talijanskih, po troje francuskih i  austrijskih državljana, te jedan državljanin Belgije.

Svi su prekršajno procesuiranina Prekršajnom sudu u Opatiji, gdje im je pored izrečene zaštitne mjere oduzimanja droge izrečena i novčana kazna.

U istom ovom vremenskom razdoblju posade policijskih plovila u akvatoriju otoka Raba, Lošinja i Krka evidentirale su 48 slučajeva nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Zatečeno je šesnaest državljana Italije, petnaest državljana Njemačke, šest Austrije, po tri državljanina Hrvatske i Slovenije, dva Mađara, te jedan Poljak, Nizozemac i Švicarac. Svima su poradi počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.



Stranica