Tjedno izvješće o prometu

Slika motocikl.jpg

U razdoblju od 8.do 16. kolovozana području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 109 prometnih nesreća, od čega je 6 bilo težih, a 103 lakše.   

FOTO: Ilustracija

U razdoblju od 8.do 16. kolovozana području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 109 prometnih  nesreća, od čega je 6 bilo težih, a 103 lakše. 

Smrtno je stradala jedna osoba. Radi se o 18-godišnjaku iz Čavli koji je preminuo na mjestu prometne nesreće koja se dogodila u noći 15. kolovoza u Zastenicama na području Čavli.

U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 5 osoba, a lakše 32 osobe. 

Materijalna šteta je procijenjena na oko 943 400 kuna. 

U prometnim nesrećama sudjelovala su 4 pješaka i 43 strana državljana, dok je 8 sudionika prometnih nesreća bilo pod utjecajem alkohola.

Kod 21 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.   

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 41-godišnji Riječanin koji je dana 9. kolovoza oko 18 sati upravljao motociklom Aprilia krećući se u pravcu Jadranskog  trga u Rijeci. Dolaskom u Adamićevu ulicu nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu prilikom čega je oborio 23-godišnjakinju iz Opatije koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Uslijed udarca vozač je zajedno s motociklom pao na kolnik. Pješakinja i vozač motocikla srećom su lakše ozlijeđeni, a njemu je izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,19 g/kg.



Stranica