Iz rada pomorske policije

Slika pomorska_policija02.jpg

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka kontinuirano poduzimaju niz mjera u nadzoru prometa na moru poradi sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja razine opće sigurnosti na moru.  

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka  kontinuirano poduzimaju niz mjera u nadzoru prometa na moru poradi sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja razine opće sigurnosti na moru.

Tako su proteklog vikenda posade policijskih plovila u akvatoriju otoka Raba, Lošinja i Krka evidentirale 27 počinitelja  koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. U prekršaju nedozvoljenog glisiranja zatečeno je deset  državljana Njemačke, sedam Italije, šest Slovenije, dva Nizozemca te jedan državljanin Austrije i Hrvatske kojima su sukladno odredbama Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.

Nadalje, 14. kolovoza u blizini mjesta Osor na Cresu zatečen je 29-godišnji Slovenac tijekom sportskog ribolova s podvodnom puškom, a da pri tom nije  bio propisno označen čime je počinio prekršaj iz domene Zakona o morskom ribarstvu.

Istog dana na otoku Susku u počinjenju prekršaja iz domene Pomorskog zakonika zatečen je slovenski državljanin , starosti 39 godina koji je upravljao brodicom bez potrebne isprave o osposobljenosti.


 



Stranica