I na godišnjem odmoru čuvajte se lopova!

Slika primgor-policija.jpg

Tijekom vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko goranske zabilježeno je više kaznenih djela kojima su oštećeni strani državljani.  

FOTO: Ilustracija 

Tijekom vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko goranske zabilježeno je više kaznenih djela kojima su oštećeni strani državljani.

Tako je u noći 15. kolovoza provaljeno je u kombi njemačkih registarskih oznaka. Kombi je bio  parkiran na području Medveje, a nepoznati provalnik otuđio je novac, fotoaparate , osobne isprave, odjeću i druge predmete čime je trojicu njemačkih državljana oštetio za oko 4 000 kuna.

Iz uvale Kijac na području otoka Krka u vremenu od 11. do 13. kolovoza nepoznati je počinitelj otuđio izvanbrodski motor s pasare u vlasništvu državljana Srbije čime mu je pričinio štetu od oko 5 000 kuna.

Nadalje, u vremenu od 13. do 15. kolovoza evidentirane su tri krađe iz apartmana na području Lovrana i Krka te krađa novca iz sobe na području otoka Raba, dok su u istom razdoblju kradljivci bili najaktivniji na plaži u Baški na otoku Krku gdje su zabilježene tri krađe. Navedenim krađama oštećeni su državljani Italije, Poljske, Slovačke, Slovenije i Austrije koji su ostali bez novca, osobnih isprava, bankovnih kartica, mobitela i drugih predmeta, a ukupna šteta je oko 24 500 kuna.

Za svim počiniteljima navedenih kaznenih djela i otuđenim predmetima policija intenzivno traga, a ovom prilikom podsjećamo građane, posebno one koji kontaktiraju s turistima koji provode godišnji odmor na našem području na sljedeće:

  • zaključavajte ulazna vrata bez obzira na to koliko ćete biti odsutni, a ključ nikad ne ostavljajte ispod otirača ili drugih obližnjih predmeta. Sjetite se i otvorenog prozora ili balkonskih vrata;
  •  novac i dragocjenosti ne držite na lako dostupnim i uobičajenim mjestima kao što su noćni ormarići, kuhinjski elementi, pod madracem ili među rubljem u garderobnim ormarima;
  • na plažu ne nosite veće količine novca, skupocjeni nakit i druge vrijedne predmete koji, ostavljeni bez nadzora   vrlo lako postaju plijen kradljivcima


Stranica