Zabilježeno na granici

Slika granicna_policija.jpg

Suradnjom policijskih službenika i carinskih službenika 26. srpnja oko 15 sati na graničnom prijelazu Pasjak, pri graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku obavljen je pregled osobnog vozila marke Volvo talijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnji albanski državljanin.

Foto. Ilustracija

Suradnjom policijskih službenika i carinskih službenika 26. srpnja oko 15 sati na graničnom prijelazu Pasjak, pri graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku obavljen je pregled osobnog vozila marke Volvo talijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnji albanski državljanin. U vozilu su pronađena 24 paketa s 1 364 komada ukrasnih ručki za namještaj, koje albanski državljanin nije prijavio prilikom granične kontrole.

Istog dana oko 21 sat na graničnom prijelazu Rupa pri ulazu u zemlju pregledano je osobno vozilo Škoda Octavia čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Češke. U suradnji s carinskim službenicima vozilo je pregledano te je pronađeno 48 majica u originalnom pakiranju, i osam boca žestokog alkoholnog pića, a da predmeti nisu prijavljeni pri ulazu u RH.

U oba navedena slučaja predmeti su oduzeti te će se počinitelji prekršajno sankcionirati zbog prekršaja iz Carinskog zakona.



Stranica