Aktivnosti granične i pomorske policije

Slika granicna_policija.jpg

U razdoblju vikenda od 15. do 17. srpnja na ulazu i izlazu u Republiku Hrvatsku zabilježen je porast prometa putnika i vozila u odnosu na prethodni vikend. Tako je evidentirano 225 268 osoba ( 2,27% više) te 71 417 vozila (porast za 2,91%).

FOTO; Ilustracija 

U razdoblju od 11. do 17. srpnja na međunarodnim graničnim prijelazima  Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je neznatno smanjenje broja prometa ljudi i vozila na ulazu i izlazu iz Republike Hrvatske u odnosu na prethodni tjedan. 

Ukupan promet putnika u navedenom razdoblju iznosio je348 983 (5,95% manje), dok je granicu prešlo 113 565 (3,06% manje) vozila.

U razdoblju vikenda  od 15. do 17. srpnja  na ulazu i izlazu u Republiku Hrvatsku zabilježen je porast prometa putnika i vozila u odnosu na prethodni vikend. Tako je evidentirano 225 268 osoba ( 2,27% više) te  71 417 vozila (porast za 2,91%).

Tijekom proteklog tjedna na graničnim prijelazima prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku opojna droga je pronađena kod 6 stranih državljana, i to 5,89 grama marihuane i 7,65 grama hašiša. Svi počinitelji su prekršajno sankcionirani novčanim kaznama sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga

Pomorska policija je prekršajno sankcionirala 23 počinitelja koji su glisirali unutar zabranjenog pojasa od 300 metara od obale. U nedozvoljenom glisiranju zatečen je jedan hrvatski državljanin, pet slovenskih državljana, četiri državljana Njemačke, tri Austrijanca, dva Talijana, Danca i Belgijanca, te po jedan državljanin Norveške, Češke, Ukrajine i Francuske.

U proteklom tjednu granična policija je zabilježila jedan pokušaj ilegalnog prelaska državne granice. Radi se o 53-godišnjaku s područja Zagreba koji je pored mjesta Belo u blizini Delnica nezakonito preko rijeke Kupe, a izvan mjesta graničnog prijelaza ušao u Republiku Hrvatsku iz Republike Slovenije. Protiv Zagrepčanina podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice.



Stranica