Krađe na plažama, kampovima i apartmanima

Slika pomorska_policija03.jpg

U vremenu od 10. do 17. srpnja na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 15 krađa na plažama. Najviše krađa zabilježeno je na plažama na području  

FOTO: Ilustracija 

U vremenu od 10. do 17. srpnja na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 15 krađa na plažama. Najviše krađa zabilježeno je na plažama na području otoka Krka (8) i Raba (7), a najčešće su na meti kradljivaca torbe, ruksaci i novčanici, odnosno sve ono što je u njima od novca i kreditnih kartica do osobnih isprava, a zatim mobiteli i fotoaparati. Tako je u petak u poslijepodnevnim satima na plaži u Loparu na otoku Rabu troje austrijskih državljana oštećeno za oko 8 000 kuna. Naime, dok su bili u moru te na plaži ostavili stvari bez nadzora nepoznati kradljivac iskoristio je priliku i otuđio ruksak s mobitelima, fotoaparatom, ključevima osobnog vozila, kreditnim karticama, osobnim ispravama i drugim predmetima. Na isti način bez čak tri mobitela u vrijednosti od oko 10 000 kuna  na plaži u Njivicama je ostao 20-godišnji Zagrepčanin.

Krađama na plažama oštećeno je više hrvatskih i stranih državljana, a šteta se kreće do 1 000 do iznad 10 000 kuna.

U istom vremenskom razdoblju zabilježeno je 6 krađa u kampovima, od čega 9 na području otoka Krka i 2 na području Cresa. Iako je kod ovih krađa na meti lopova najčešće novac, nakon provale u dvije kamp prikolice u kampu na području Baške, nepoznati provalnik domogao se satova, mobitela, videokamere i fotoaparate. Ovom teškom krađom dvojica švedskih državljana oštećena su za oko 14 000 kuna.

Tijekom proteklog tjedna zabilježene su 3 krađe iz apartmana na području otoka Krka i Cresa, te u Selcu. Kradljivci su se domogli novca, zlatnog nakita i mobitela, a najveća šteta je zabilježena nakon provale u Selcu gdje je nepoznati počinitelj otuđio novac i zlatni nakit u vrijednosti oko 16 000 kuna.

Za svim počiniteljima i otuđenim predmetima policija intenzivno traga. Tako je opatijska policija pronašla 21-godišnjeg Riječanina koji je 10. srpnja na plaži u Ičićima maloljetniku otuđio torbicu s mobitelom, zlatnom narukvicom i drugim predmetima. Isto tako je utvrđeno kako je u Iki 12. srpnja 20-godišnjakinji iz Cresa otuđio ručnu torbicu s mobitelom, osobnim ispravama i novcem,  dok je u svibnju provalio u rashladnu vitrinu ispred ugostiteljskog objekta u Opatiji te  otuđio razna alkoholna i bezalkoholna pića. Ukupna materijalna šteta je oko 4 300 kuna.

U otkrivanju počinitelja ovih kaznenih djela uspješna je bila i policija na Krku koja je kazneno prijavila 23-godišnjaka s područja Zagreba. Naime, utvrđeno je kako je krajem lipnja provalio u kamp kućicu na području Baške u vlasništvu 31-godišnjaka iz okolice Ljubešćice te potom otuđio novac u domaćoj i stranoj valuti i više komada različitog zlatnog nakita.

Sve građane i turiste upozoravamo da prilikom odlaska na plažu ne nose sa sobom veće količine novca, skupocjeni nakit i druge vrijedne predmete ili da ove predmete ostavljaju bez nadzora na mjestima na kojima mogu postati lak plijen kradljivcima.



Stranica