Slovački policajci stigli u PU primorsko-goransku

Slika Mdjnrdno_prtkl/slov-mps-mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana izvanredna konferencija za novinare povodom dolaska i rada policijskih službenika iz Slovačke Republike na području Policijske uprave primorsko-goranske  tijekom turističke sezone.
 

Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovali su načelnik Policijske uprave, Tomislav Dizdar, predstavnik Veleposlanstva Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj, Jan Nedorost, načelnik Policijske postaje Crikvenica Ivica Žunić, gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, gradonačelnik Novog Vinodolskog, Oleg Butković, te policijski službenici  iz Slovačke, Martin Kandrač i Dušan Janura.
Načelnik Tomislav Dizdar istaknuo je kako u sklopu projekta Međunarodne policijske suradnje policije u odori slovački policajci redovito od 2009. godine borave na  našem području tijekom srpnja i kolovoza. Naveo je kako će slovački policajci raditi zajedno s kolegama iz Crikvenice, ali će po potrebi odlaziti i u druga mjesta u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske. Posebno je naglasio doprinos slovačkih policajaca u razotkrivanju skupine provalnika iz Slovačke tijekom prošlog ljeta.

Predstavnik Veleposlanstva Republike Slovačke, Jan Nedorost dao je vrlo visoku ocjenu ovom obliku suradnje policija naših zemalja. Istaknuo je značaj slovačkih policajaca u ublažavanju negativnih posljedica na slovačke turiste koji se nađu u nevolji čime se utječe ne samo na javno mnijenje u Slovačkoj, već odgovara i na pitanje:“Gdje je slovačko more? Pa, naravno u Hrvatskoj!“

Zahvalio je na dosadašnjoj suradnji i sigurnosti koju turisti iz Slovačke imaju tijekom turističke sezone, ističući kako je u prošloj godini u Republici Hrvatskoj boravilo više od 310 tisuća slovačkih turista.

Važnost i značenje suradnje policija dviju država istaknuli su i gradonačelnici gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog, ističući kako naši građani nemaju jezičnih barijera u komunikaciji sa slovačkim turistima, te svim gostima iz Republike Slovačke zaželjeli ugodan i siguran boravak u našem kraju.

 Na konferenciji za novinare najavljen je dolazak policijskog službenika iz Republike Slovenije koji će boraviti i raditi na području u nadležnosti Policijske postaje Krk.



Stranica