Za volanom pod utjecajem alkohola i sa zabranom upravljanja

Slika alkotest02.jpg

U vremenu od 24. do 27. lipnja na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je sedam prekršaja ugrožavanja javnog prometa i dva kaznena djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.  

FOTO: Ilustracija 

U vremenu od 24. do 27. lipnja na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je sedam prekršaja ugrožavanja javnog prometa i dva kaznena djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Prilikom kontrole prometa na cestama policija je zatekla sedam vozača kojima je izmjerena koncentracija alkohola od 1,25 do 2,87 g/kg.

Između vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola jedna je vozačica. Radi se o 40-godišnjakinji s područja Bakra koju je policija 24. lipnja oko 16,30 sati zatekla u Vukovarskoj ulici u Rijeci kako upravlja osobnim vozilom marke Citroen, pri koncentraciji alkohola od 1,95 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola od 2,87 g/kg izmjerena je dana 25. lipnja oko 14,00 sati nakon što je opatijska policija zaustavila 46-godišnjaka iz Lovrana. On je zatečen na raskrižju Liburnijske i Poljanske ceste u Lovranu dok je upravljao osobnim vozilom marke Opel kadet bez registarskih oznaka.

Nadalje, dana 26. lipnja oko 3,50 sati u Zvonimirovoj ulici u Rijeci došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovao 37-godišnji Riječanin. On je upravljao Ford fiestom, a uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika prešao je na suprotnu kolničku traku i udario u Toyotu.  Ovim vozilom upravljala je 19-godišnjakinja iz Kastva, a njena suputnica je lakše ozlijeđena. Šteta je procijenjena na oko 44 tisuće kuna. Vozaču Ford fieste izmjerena je koncentracija alkohola od 2,12 g/kg.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima svi vozači zatečeni pod utjecajem alkohola su zadržani, te prekršajno prijavljeni.  

Isto tako policija je u ovom periodu zatekla dva vozača koji su upravljali vozilima iako su im izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Radi se o 22-godišnjaku iz Rijeke zatečenom u Cambierievoj ulici u Rijeci dana 26. lipnja oko 1,40 sati, kojem je ujedno utvrđena i nedozvoljena koncentracija alkohola od 1,37 g/kg.  Isto tako jutros oko 8,45 sati u Kukuljanovu prometna je policija zaustavila 28-godišnjaka s područja Bakra koji je upravljao neregistriranim vozilom i usprkos izrečenoj zabrani upravljanja.

Oba vozača bit će kazneno prijavljena nadležnim državnim odvjetništvima.



Stranica