U cilju sigurnosti na moru

Slika pomorska_policija03.jpg

Dana 20. lipnja oko 21,30 sati posada ophodne brodice P-115 riječke pomorske policije uočila je gliser marke Bayliner kako plovi duž obale otoka Krka, od Krka do Punta. Gliserom je upravljao 40-godišnji Austrijanac. Gliser je plovio uz obalu na udaljenosti manjoj od 50

Foto: Ilustracija

Dana 20. lipnja oko 21,30 sati posada ophodne brodice P-115 riječke pomorske policije uočila je gliser marke Bayliner kako plovi duž obale otoka Krka, od Krka do Punta. Gliserom je upravljao 40-godišnji Austrijanac. Gliser je plovio uz obalu na udaljenosti manjoj od 50 m. Zbog počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakonika austrijskom državljaninu izrečena je novčana kazna.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka će u suradnji s nadležnom lučkom kapetanijom provoditi preventivne, ali i represivne mjere u nadzoru prometa na moru a sve u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja opće sigurnosti na moru na što višu razinu.

Sigurnost na moru dio je opće sigurnosti, a u turističkom letku koji je izdan u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Turističke zajednice Kvarnera naveden je niz korisnih savjeta:

- plovidba gliserom nije dopuštena na udaljenosti manjoj od 300 m od obale,

- brodovima i brodicama za sport i zabavu plovite na minimalnoj udaljenosti od 200 m od obale,

- motornim brodicama i jedrilicama dopušteno je ploviti na 50 m od obale,

- brodicama nije dopušteno približavanje na udaljenost manju od 50 m od uređene plaže, odnosno 150 m od prirodne plaže,

- savjetujemo da se za ronjenje i podvodne aktivnosti obratite ovlaštenim ronilačkim centrima,

- zbog vaše sigurnosti preporučamo ronjenje s instruktorom ili u paru,

- za sva pitanja vezana za plovidbu obratite se mjerodavnoj lučkoj kapetaniji.



Stranica