Zajedničkim radom do veće sigurnosti

Slika primgor-policija.jpg

 FOTO: PU PG

Samo se zajedničkim proaktivnim radom i poduzimanjem predviđenih mjera samozaštite, tehničkog nadzora i zaštitarsko-čuvarskih mjera već dostignuta visoka razina sigurnosti na području grada i otoka Krka može održati na takvoj razini. Zaključak je to  sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Krka, koja se održala u utorak14. lipnja u hotelu „Valamar Koralj“.

Temeljni cilj ovog partnerskog tijela, koje je na inicijativu otočnih policijskih struktura osnovano još početkom prošle godine je rad na povećanju sigurnosti, prevenciji štetnog ponašanja  te podizanju ukupne kvalitete života na području Grada Krka, i to koordiniranom akcijom cijele zajednice.

Pored predstavnika grada, javnih službi i institucija te djelatnika policijske postaje Krk koji zajednički čine Vijeće, sjednici su prisustvovali i voditelj Odsjeka za prevenciju Darko Stanković te policijski službenik Odjela za javni red u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, Kristijan Jokić kao i predstavnici hotelijera, obrtnika i iznajmljivača. Gradonačelnik, ujedno i predsjednik Vijeća, Darijo Vasilić ocijenio je sigurnosnu situacija iznimno dobrom naglasivši kako je rad na ukupnoj sigurnosti građana, turista i njihove imovine zadaća svih koji čine ovu zajednicu jer Krk i Krčani uvelike ovise o turističkoj privredi, a posljedično i sigurnosti posjetitelja.

Načelnik Policijske postaje Krk, Ivan Katalinić i kolege iz Policijske uprave primorsko-goranske ocijenili su na kraju kako se na prevencijskom planu, posebice na poduzimanju mjera samozaštite proteklih mjeseci na otoku dosta učinilo te kako je sve uočljivija svijest hotelijera i iznajmljivača o nužnosti aktivnog onemogućavanja činjenja kaznenih djela u njihovim objektima.

Na kraju valja reći da dobra suradnja, zajednički rad i doprinos policije, lokalne uprave i samouprave kao i svih drugih subjekata može doprinijeti dobrim rezultatima, povećanju sigurnosti, održanju ozračja mira, reda i sigurnosti na otoku Krku kako za domaće stanovništvo tako i za onih stotinjak tisuća turista koji ljeti borave na ovom otoku.



Stranica