Svečanost obreda uspostave policijske kapelanije Sv. Vida za PU primorsko-goransku

Slika polkapmala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Povodom svečanog obreda uspostave Policijske kapelanije sv. Vida za Policijsku upravu primorsko-goransku danas u 10,30 sati, ispred sjedišta Policijske uprave primorsko-goranske, položen je cvjetni aranžman i zapaljene su svijeće na spomen obilježju poginulim policajcima Policijske uprave primorsko-goranske.

Svečanost obreda uspostave Policijske kapelanije sv. Vida nastavljena je u 11,00 sati u Katedrali sv. Vida u Rijeci svetom misom koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji sa svećenicima i kapelanima Vojnog ordinarijata. Mons. Jezerinac je naglasio veliki značaj koju policijska kapelanija ima za policijske službenike, s vjerom da će djelovanje kapelanije pripomoći duhovnome miru  primorsko-goranskih policajaca.

Podsjećamo kako je policijska kapelanija sv. Vida za Policijsku upravu primorsko-goransku osnovana  dekretom vojnog ordinarija, mons. Jurja Jezerinca 7. ožujka 2011. godine, a njenim dušebrižnikom imenovan je o. Mirko Vukoja, koji je ovom svečanom svetom misom uveden u službu  policijskog kapelana. Svetoj misi prisustvovali su osim policijskih službenika i roditelji poginulih branitelja i redarstvenika, kao i predstavnici udruga stradalnika i sudionika Domovinskog rata.



Stranica