Aktivnosti prometne policije

Slika alkotest01.jpg

Tijekom vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija provela je preventivno-represivnu akciju s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.  

FOTO: Ilustracija 

Tijekom vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija provela je preventivno-represivnu akciju s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.

Od ukupno 197 alkotestiranih vozača kod 26 vozača osobnih vozila utvrđena je koncentracija alkohola iznad 0,50 g/kg (od toga 1 vozačica).Najveći je broj vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg – 18  vozača5vozača je imalo koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg, a 3 vozača su odbila ispitivanje alkoholiziranosti.

Najveći je broj alkoholiziranih vozača u dobi od 18. do 24. godine života, 6  vozača, te u dobi od 25. do 30. godine,  9 vozača, dok su u dobi iznad 50. godine bila 2 vozača.

Rekorder akcije je 40-godišnjak iz Rijekekojega je policija zatekla dana 12. lipnja oko 01,00 sati na području Viškova dok je upravljao Opel corsom pri koncentracija alkohola u organizmu od 2,03 g/kg.

Nadalje, u razdoblju od 10. do 13. lipnja evidentirana su tri prekršaja ugrožavanja javnog prometa.

Tako je 10. lipnja oko 21,05 sati na Šetalištu maršala Tita u Lovranu zatečen 25-godišnjak kako upravlja Fiat puntom, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,94 g/kg. Tijekom noći 12. lipnja oko 3,30 sati na Krku u Ulici Stjepana Radića policija je zaustavila 29-godišnjeg vozača BMW koji je vozio u suprotnom smjeru i pri koncentraciji od 1,83 g/kg alkohola.

Istog dana, oko 21,20 sati 56-godišnji Riječanin upravljao je osobnim vozilom Mercedes Istarskom ulicom u Rijeci u smjeru Kantride. Dolaskom u blizinu raskrižja, zbog neprilagođene vožnje uvjetima i stanju kolnika udario u zaustavljenu Lanciu (vlasništvo 79-godišnjeg Talijana), te potom napustio mjesto nesreće. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a Riječaninu, koji je ubrzo pronađen, izmjerena je nedozvoljena koncentracija alkohola od 2,04 g/kg.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima pod utjecajem alkohola ova tri vozača su  zadržana, te prekršajno prijavljeni poradi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

 



Stranica