Pomorska policija na Danu karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci

Slika dan-karijera-mola.jpg

FOTO: PU PG 

Danas je na Pomorskom fakultetu u Rijeci u 10,00 sati započeoDan karijera, manifestacija koja za cilj ima povezivanje završetka nastavnog procesa s tržištem rada.

Između ostalih izlagača, na ovoj manifestaciji aktivno su sudjelovali predstavnici Postaje pomorske policije Rijeka. Zapovjednik ophodne brodice, Aljoša Podobnik i policijska službenica za nezakonite migracije Marija Nagy,  brojnim studentima i studenticama predstavili su rad pomorske policije, te odgovorili na mnoštvo pitanja. Zanimalo ih je kako se uopće mogu zaposliti u policiji, koje uvjete moraju pri tom ispunjavati, koliko traje vježbenički staž, kakav bi bio njihov posao, radno vrijeme … Studentima su podijeljene publikacije i brošure iz kojih se mogu detaljnije upoznati s radom pomorske policije, ali i policije u cjelini. Ovo je ujedno nastavak tradicionalno dobre suradnje policije i Pomorskog fakulteta u Rijeci, čiji su neki od nekadašnjih studenata danas djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske. Također, ovisno o potrebama posla djelatnici Policijske uprave upućuju se na osposobljavanje u cilju stjecanja zvanja i svjedodžbi o osposobljenosti pomoraca.

Dan karijera otvorio je dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci, Serđo Kos.  Ovo je prvi put da Pomorski fakultet u Rijeci organizira Dan karijera kako bi studentima omogućili neposredan susret s predstavnicima državnih institucija i  ustanova vezanih uz pomorstvo, te brojnim gospodarstvenicima koji svoju poslovnu aktivnost ostvaruju u pomorstvu.

Danu karijera prisustvovao je veliki broj studenata i studentica Pomorskog fakulteta u Rijeci, koji su od predstavnika prisutnih državnih službi, ustanova i tvrtki prikupljali informacije za ulazak  u svijet rada.



Stranica