U Opatiji započeo trodnevni seminar o organiziranim kriminalnim motorističkim skupinama

Slika predavanja seminari/OMCGs/omcg_mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Danas je u Opatiji u organizaciji EUROPOL-a i Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, započeo trodnevni seminar o organiziranim kriminalnim motorističkim skupinama (Outlaw Motorcycle Gangs - OMCGs). Seminar je organiziran za ciljane skupine policijskih službenika temeljne i kriminalističke policije, iz svih policijskih uprava kao i Ravnateljstva policije.

Na području Europe uočen je značajan porast problematike organiziranih kriminalnih motorističkih skupina, a pri tome je zahvaćeno i područje Republike Hrvatske. Iskustva spomenutih predavača bila bi od neprocjenjive važnosti prilikom obuke i upoznavanja hrvatskih policijskih službenika s ovim fenomenom.

Ova edukacija je prva takve vrste, a financira ju Europska komisija. Predavači su vodeći svjetski stručnjaci iz Norveške, Danske i Luksemburga. Cilj ove radionice je po prvi puta provesti edukaciju policijskih službenika kriminalističke i temeljne policije u Hrvatskoj, budući da raspoloživa saznanja upućuju na činjenicu da su pripadnici organiziranih kriminalnih motorističkih skupina, pored evidentne borbe za teritorijalnu prevlast uključeni i u širok spektar nezakonitih aktivnosti koje imaju sva obilježja organiziranog kriminaliteta.



Stranica