Prekršajno kažnjeni zbog neprijavljenih cigareta

Slika grb.jpg

Jučer oko 17 sati na izlazu iz RH, na graničnom prijelazu Rupa prilikom redovne granične kontrole policijskih i carinskih službenika kontrolirano je teretno vozilo marke Mercedes, s priključnim vozilom marke Lohr bugarskih nacionalnih oznaka.

Foto: Ilustracija

Jučer oko 17 sati na izlazu iz RH, na graničnom prijelazu Rupa prilikom redovne granične kontrole policijskih i carinskih službenika kontrolirano je teretno vozilo marke Mercedes, s priključnim vozilom marke Lohr bugarskih nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao bugarski državljanin starosti 27 godina. U vozilu su pronađene neprijavljene 3 šteke cigareta s nadzornim markicama Srbije.

Istog dana oko 19 sati na izlazu iz RH na graničnom prijelazu Pasjak, zajedničkom kontrolom policije i carine, u vozilu Citroën Berlingo francuskih nacionalnih oznaka pronađeno je 8 šteka neprijavljenih cigareta. Cigarete su imale nadzorne markice Hrvatske i Kosova, a u vozilu su bili 39-godišnji Francuz i Albanac.

Cigarete su u oba slučaja oduzete, a počinitelji se zbog počinjenog prekršaja carinskog zakona kažnjavaju novčanom kaznom od po 500 kn.



Stranica