Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_autocesta03.jpg

U razdoblju od 11. do 18. travnja na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 65 prometnih nesreća, od čega je 1 bila teža, a 64 lakše.

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 11. do 18. travnja na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 65 prometnih nesreća, od čega je 1 bila teža, a 64 lakše.

Nije bilo smrtno stradalih osoba u prometu. U prometnim nesrećama teško je ozlijeđena 1 osoba, a lakše 10. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 626 700 kn. U prometnim nesrećama sudjelovala su 4 pješaka, 4 stranca i 5 alkoholiziranih vozača. Kod 43 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 ‰.  

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 54-godišnjak iz Rijeke. Upravljajući vozilom Fiat Brava riječkih registarskih oznaka dana 17. travnja oko 15 sati kretao se Vukovarskom ulicom u Rijeci iz pravca Pehlina prema Rujevici. Dolaskom kod kbr. 132 nije prilagodio brzinu kretanja vozila lijevom zavoju i kolniku u padu pa je izgubio kontrolu nad upravljanjem. Sletio je izvan desnog ruba kolnika i prednjim desnim dijelim vozila udario u metalni stup na nogostupu. Alkotestiranjem mu je izmjereno 2,64 ‰ alkohola u krvi. Vozač nije ozlijeđen, a na automobilu je prouzročena šteta od 10 000 kn.

Policijski službenici su također utvrdili kako je spomenuti vozač upravljao vozilom iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola bit će podnijet optužni prijedlog, a biti će i kazneno prijavljen zbog počinjenog kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.



Stranica