Ugrožavali promet na cestama

Slika alkotest02.jpg

Policijski službenici ove Policijske uprave u razdoblju od petka (15. travnja 2011. godine) do danas evidentirali su više osoba koje su upravljale motornim vozilima pod utjecajem alkohola ili su vozili iako im je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici ove Policijske uprave u razdoblju od petka (15. travnja 2011. godine) do danas evidentirali su više osoba koje su upravljale motornim vozilima pod utjecajem alkohola ili su vozili iako im je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom.

Tako su policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka u Rijeci u Krešimirovoj ulici zaustavili VW Golf kojim je upravljao 42-godišnjak iz Rijeke. Alkotestiranjem  je kod vozača utvrđeno  1,88 ‰ alkohola u krvi. Također u Rijeci, u Ulici Franje Belulovića ophodnja je zaustavila Opel Astru kojom je upravljao 49-godišnjak iz okolice Kastva. Izmjereno mu je 2,61 ‰ alkohola.

Interventna jedinica policije zatekla je u riječkoj Osječkoj ulici 30-godišnjaka iz Rijeke kako upravlja Opel Astrom pri 1,56 ‰ alkohola u krvi. U Rijeci, u Ulici Udatnoga zaustavljen je Renault Megane kojim je upravljao 35-godišnjak iz Viškova. izmjereno mu je 1,53 ‰ alkohola u organizmu.

Vozačica starosti 23 godine iz Bakra upravljala je Seatom Leon te je zaustavljena od policijskih službenika III. policijske postaje u Ulici Bulevar oslobođenja u Rijeci. Utvrđeno je kako je vozila s 1,54 ‰ alkohola u krvi.

Na Viškovu, u blizini nogometnog igrališta prometna policija zaustavila je VW Sharan, dok je njime upravljao 50-godišnjak iz Opatije. Izmjereno mu je 2,46 ‰ alkohola. 48-godišnjak iz Matulja vozio je neregistrirani i neosigurani Fiat bez registarskih oznaka te je zaustavljen u Rijeci u ulici Kablarska cesta. Izmjereno mu je 2,36 ‰ alkohola u krvi. Provjerom u evidencijama utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme prethodno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Policajci Policijske postaje Čabar, u Goranskoj ulici u mjestu Prezid zaustavili su Peugeot 206 kojim je upravljao 21-godišnjak. Utvrđeno je da je vozio s 1,37 ‰.

54-godišnjak iz Rijeke skrivio je prometnu nesreću u Vukovarskoj ulici u Rijeci, dok je upravljao vozilom Fiat Brava. Dolaskom kod kbr. 132 nije prilagodio brzinu kretanja vozila lijevom zavoju i kolniku u padu te je sletio izvan desnog ruba kolnika i udario u metalni stup na nogostupu. Alkotestiranjem mu je izmjereno 2,64 ‰ alkohola u krvi. Vozač nije ozlijeđen, a na automobilu je prouzročena šteta od 10 000 kn. Vozač je upravljao vozilom iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Policijski službenici Postaje prometne policije, također u Vukovarskoj ulici u Rijeci, zaustavili su Renault Twingo, kojim je upravljao 21-godišnjak iz Rijeke. Provjerama u evidencijama otkriveno je kako je vozač upravljao vozilom usprkos prethodnoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja.

U svim gore navedenim događajima po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici će podnijeti odgovarajuće prekršajne ili kaznene prijave. Ova Policijska uprava i ovaj put upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa kod upravljanja motornim vozilima na prometnicama.

Zajedničkim naporima i policije i građana mogu se spriječiti najteže posljedice prometnih nesreća, kojima smo nažalost često svjedoci.



Stranica