Skakao po haubi policijskog vozila

Slika uhicenik01.jpg

U nedjelju oko 3 sata, za vrijeme dok su na području Čavala policijski službenici III. policijske postaje Rijeka obavljali redovnu službu - obilazak terena, na haubu njihove Škode Octavie, bez povoda skočio je 25-godišnjak iz Bakra.

Foto: Ilustracija

U nedjelju oko 3 sata, za vrijeme dok su na području Čavala policijski službenici III. policijske postaje Rijeka obavljali redovnu službu - obilazak terena, na haubu njihove Škode Octavie, bez povoda skočio je 25-godišnjak iz Bakra. Počinitelj je počeo udarati po vozilu, verbalno napadajući policijske službenike autoophopdnje. Kako nije prestao s remećenjem javnog reda i mira ni nakon upozorenja i naredbe koju su mu izdali policijski službenici, nad njim su upotrjebljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Pri tome je 25-godišnjak intenzivno pružao otpor te se s dvojicom policajaca s ceste otkotrljao niz padinu dužine 6 m.

Počinitelj je uhićen i priveden u prostorije III. policijske postaje Rijeka. Alkotestiranjem mu je u krvi utvrđena koncentracija od 2,00 ‰ alkohola. Kolima HMP-a prevezen je na HMT bolnice Sušak, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede, kao i dvojici policijskih službenika. Dok mu je pružana medicinska pomoć u bolnici, 25-godišnjak je u više navrata prijetio policijskim službenicima.

Nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci dovršeno je kriminalističko istraživanje te će biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje i napada na službenu osobu kao optužni i prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.



Stranica