Razriješene krađe i teške krađe

Slika gurla.jpg

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka otkrili su počinitelje više imovinskih kaznenih djela, kojima su oštećene fizičke i pravne osobe.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka otkrili su počinitelje više imovinskih kaznenih djela, kojima su oštećene fizičke i pravne osobe.

Tako je utvrđeno da su 19-godišnjak iz okolice Čavala, 21-godišnjak iz Rijeke i jedan maloljetnik provalili u mjestu Lepenica u vikendicu 66-godišnjaka iz Krasice. Iz vikendice su ukrali LCD televizor i digitalni DVB-T prijemnik. U istom mjestu provalili su i u vikendicu 68-godišnjaka iz Baške. Ukrali su agregat, razni alat i plinsku bocu. Provalili su i u vikendicu na predjelu Ponikvice, koja je u vlasništvu 41-godišnjakinje iz mjesta Kukuljani. Iz vikendice su ukrali plinsku bocu, baterijsku svjetiljku, pribor za jelor, vino i vreće za spavanje. Ukupna materijalna šteta u trima provalama u vikendice procjenjuje se na oko 9 000 kn. Dio otuđenih predmeta iz vikendica policijski službenici su pronašli kod počinitelja pa su predmeti vraćeni vlasnicima.

Isto tako, 19-godišnjak iz spomenute skupine je u razdoblju od 22. ožujka do 8. travnja rastavio i ukrao 20-ak metara bakrenih oluka s crkve „Sv. Mihovil“ u mjestu Jelenje, vrijednih oko 3 000 kn. U krađi bakrenih oluka s crkve „Presveto srce isusovo“ u Škrljevu koju je počinio 3./ 4. ožujka, 19-godišnjak je imao i spomenutog maloljetnog pomagača. S crkve su skinuli i ukrali oko 4 metra bakrenih oluka, počinivši materijalnu štetu od oko 2 000 kn.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, posebna izvješća zbog krađa i teških krađa podnijeti će se nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.



Stranica