Smrtno stradao strojovođa

Slika auto_policija.jpg

Sinoć oko 18,10 sati na dijelu željezničke pruge Moravice – Rijeka iz tračnica je iskočio teretni vlak koji se kretao iz smjera Zagreba u smjeru Rijeke.  

FOTO: Ilustracija 

Sinoć oko 18,10 sati na dijelu željezničke pruge Moravice – Rijeka iz tračnica je iskočio teretni vlak koji se kretao iz smjera Zagreba u smjeru Rijeke. Na mjestu događaja smrtno je stradao 43-godišnji strojovođa iz Rijeke, dok je 22-godišnji pomoćnik strojovođe iz Vinkovaca prevezen u KBC Sušak gdje su mu konstatirane teže tjelesne ozljede.

Očevidom kojeg su obavili policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je kako je na ulasku u tunel Kupjak  došlo do odrona kamenja s desnog potpornog zida čiji je veći dio pao na prugu. Uslijed naleta vlaka na odronjeno kamenje lokomotiva i drugi vagon kompozicije vlaka iskočili su iz tračnica. Lokomotiva je prednjim dijelom udarila u lijevi rub ulaska u tunel nakon čega se vlak nastavio kretati te zaustavio na oko 100 metara od ulaska u tunel. Iz lokomotive je u tunelu ispao strojovođa, te nažalost preminuo uslijed zadobivenih ozljeda. Tijelo stradalog strojovođe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu poradi obdukcije.

Hrvatske željeznice su osnovale Istražno povjerenstvo koje je također obavilo očevid, a sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju.



Stranica