Najava: Obilježavanje 20. obljetnice Specijalne jedinice policije Rijeka

Slika sjp_grb.jpg

U petak, 8. travnja 2011. godine navršava se 20 godina od osnutka prve borbene postrojbe u Primorsko-goranskoj županiji - Specijalne jedinice Policije Rijeka. Ova je postrojba na svom ratnom putu imala 8 poginulih i 56 ranjenih pripadnika. Kao sastavnica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Specijalna jedinica policije Rijeka djeluje i danas.

Foto: MUP RH

U petak, 8. travnja 2011. godine navršava se 20 godina od osnutka prve borbene postrojbe u Primorsko-goranskoj županiji - Specijalne jedinice Policije Rijeka. Ova je postrojba na svom ratnom putu imala 8 poginulih i 56 ranjenih pripadnika. Kao sastavnica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Specijalna jedinica policije Rijeka djeluje i danas. A svijetli put ove jedinice danas nastavljaju i članovi Udruge specijalne policije domovinskog rata „Ajkula“. Podsjetimo također, jedna od ulica u gradu Rijeci dobila je 2004. godine ime po Marinu Jakominiću, zapovjedniku SJP, koji je 1992. godine poginuo na Velebitu.

Obljetnica će se obilježiti prigodnim programom na sam dan osnutka, u petak 8. travnja. Započinje u 9,00 sati polaganjem vijenaca u Aleji hrvatskih branitelja na gradskom groblju Drenova, a nastavak slijedi poslije podne u 17,00 sati na Delti u Rijeci, svečanim postrojavanjem sadašnjih i bivših pripadnika.

Nakon polaganja vijenaca na Mostu hrvatskih branitelja te obraćanja domaćina i gostiju okupljenim  uzvanicima i građanima, obilježavanje se nastavlja prigodnim svečanim koncertom u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.



Stranica