Rezultati akcije pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala

Slika moped-mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske  jučer su u vremenu od 13 do 18 sati proveli akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala, na području cijele Policijske uprave.

Prilikom kontrole ukupno 270 vozača (123 motocikla i 147 mopeda)  zabilježen je 51 prekršaj. Od toga se 5 odnosi na nekorištenje zaštitne kacige , a isto toliko na upravljanje s neregistriranim vozilom. Sedam je vozača upravljalo tehnički neispravnim vozilom, a njih pet prije stjecanja prava na upravljanje.

Evidentirana su i 2 nepropisna zaobilaženja odnosno pretjecanja, 3 ne postupanja po znaku policijskog službenika, 1 nepoštivanje svijetla na semaforu, kao i 1 slučaj vožnje s nepropisno postavljenim registarskim pločicama. Utvrđena su i 22 ostala prekršaja mopedista i motociklista.

Policija je tijekom provođenja akcije evidentirala i 37 prekršaja koje su počinili vozači ostalih motornih vozila. Tako je njih 25 dobilo upozorenje, dok su ostali sankcionirani (18 optužnih prijedloga, 18 prekršajnih naloga i 5 novčanih kazni). Prilikom provjere maksimalne brzine na valjcima kod trećine kontroliranih vozila utvrđena je brzina veća od dozvoljene. Rekorder je riječka Gilera, koja može „potegnuti“ do čak 101 km/h. Vozačima koji su vozili po propisima, policijski službenici su darovali prigodne USB stickove u obliku zaštitne kacige.

Policija i dalje stoji na raspolaganju te je otvorena je za svaku suradnju kada je u pitanju  dobrobit osoba koje se prevoze na mopedima i motociklima. Ovom prilikom policija se zahvaljuje i svojim partnerima koji su je podržali, pomogli i sudjelovali u pripremi i realizaciji ove akcije, te naravno velikoj potpori medija. Jučer su zajedno s policijom  u provođenju akcije bili i predstavnici moto udruga Motoscena i Plavi Vitezovi-Croatia IV, stanica za tehnički pregled Preluk i Škurinje,  predstavnici moto-servisnih radionica Sandi centar i LS Moto Yamaha.



Stranica