Tjedno izvješće o prometu

Slika /policija02.jpg

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola s 2,18‰ je 53-godišnjak iz Brod Moravica koji je 8. ožujka na Grobničkoj cesti upravljao Volkswagen Passatom riječkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Orehovice prema Rijeci. Dolaskom u dvostruki oštri zavoj nije prilagodio brzinu uvjetima na kolniku te je udario u kameno-betonski potporni zid uz desni dio kolnika, nakon čega se vozilo odbilo u zemljani usjek uz lijevi dio kolnika. Vozač nije ozlijeđen, a materijalna šteta se procjenjuj na oko 7 000 kn.

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 7. do 14. ožujka na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 75 prometnih  nesreća, od čega su 2 bile teže, a 73 lakše. 

Evidentirana je 1 prometna nezgoda sa smrtno stradalom osobom. Radi se o 22-godišnjaku s područja Jelenja koji je 13. ožujka upravljajući osobnim vozilom Renault Clio u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom, da bi tijekom prevrtanja vozila ispao iz vozila, te nažalost  od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće.

U prometnim nesrećama teško su ozlijeđene 2 osobe, a lakše 17. 

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 714 700 kn. 

U prometnim nesrećama sudjelovala su 3 pješaka, a utvrđeno je da je deset vozača, sudionika u prometnim nesrećama bilo pod utjecajem alkohola. Kod 48 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg.   

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola s 2,18‰  je 53-godišnjak iz Brod Moravica koji je 8. ožujka na Grobničkoj cesti upravljao Volkswagen Passatom riječkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Orehovice prema Rijeci. Dolaskom u dvostruki oštri zavoj nije prilagodio brzinu uvjetima na kolniku te je udario u kameno-betonski potporni zid uz desni dio kolnika, nakon čega se vozilo odbilo u zemljani usjek uz lijevi dio kolnika. Vozač nije ozlijeđen, a materijalna šteta se procjenjuj na oko 7 000 kn.



Stranica