Duhovni susret s fra Zvjezdanom Linićem

Slika linic-mala.jpg

FOTO: PU P-G

Jučer je u Policijskom domu u Rijeci fra Zvjezdan Linić održao duhovni susret kojem je prisustvovalo gotovo stotinjak posjetitelja. Susretu su nazočili djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, predstavnici vojske, udruga iz Domovinskog rata i njihovi suradnici. Tema ovog duhovnog susreta bila je Po muci k uskrsnuću.

Fra Zvjezdan Linić podsjetio nas je kako je korizma vrijeme u kojem se čovjek obnavlja i vraća svojoj stvarnoj biti. Istaknuo je kako su ljudi danas opterećeni brojnim strahovima (za sigurnost sebe i svoje obitelji, za zdravlje, radno mjesto, plaću), te često ne naziru izlaz. Međutim, naglasio je kako upravo vjera čovjeku daje nadu i pomaže mu da živi slobodnije, mirnije i radosnije. U svom obraćanju prisutnima fra Zvjezdan Linić pozvao je na ljubav i opraštanje, te oslobađanje od negativnih osjećaja kao što su mržnja, zavist, ljubomora, laži i svih onih negativnosti koje opterećuju nas same i naše odnose s drugim ljudima. Također je istaknuo potrebu pročišćenja rječnika od riječi kojima vrijeđamo ili na drugi način uznemirujemo one kojima se obraćamo.

Na kraju susreta, pater Mirko Vukoja, dušobrižnik Policijske uprave zahvalio se fra Zvjezdanu Liniću, a potom je upriličeno prigodno druženje.



Stranica