Rezultati akcije: Korištenje sigurnosnog pojasa – 38 bez pojasa

Slika pjs-mala.jpg

Foto: PU PU

Jučer je u vremenu od 11,00 do 15,00 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske provedena akcija u prometu „Korištenje sigurnosnog pojasa“.

Tijekom akcije evidentirano je ukupno 38 prekršaja koji se odnose na korištenje sigurnosnog pojasa.  Počiniteljima prekršaja izdana su 2 optužna prijedloga, 30 prekršajnih naloga, te 5 novčanih kazni.

 Za vrijeme akcije policija je također zabilježila ukupno 28 drugih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to: prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno pretjecanje ili obilaženje, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, upravljanje vozilom bez vozačke dozvole, neregistriranim vozilom ili vozilom za koje su istekle prometne isprave, . . . 

Sudionicima u prometu koji nisu počinili neki od prometnih prekršaja, te koji su bili propisno vezani sigurnosnim pojasom, uručeni su prigodni promidžbeni pokloni.


Podsjećamo kako je akcija nadzora korištenja sigurnosnog pojasa održana u tjednu u kojem se  ovakva akcija provodi u svim zemljama Europske unije s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.



Stranica