Oprez u kuhinji – upozorenje građanima

Slika pozar05.jpg

...u nekoliko posljednjih dana ovo je drugi požar na našem području do kojeg je došlo na način da su građani ostavili zapaljive tvari bez potrebnog nadzora.

FOTO: Ilustracija

U petak u večernjim satima izbio je požar u obiteljskoj kući u Ferencima na području Viškova, u vlasništvu 54-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno kako je požar izazvalo zapaljenje masnoće u tavi na upaljenom plinskom štednjaku, nakon čega je plamen zahvatio kuhinjsku napu, te se potom proširio na drvenu konstrukciju i cijelo krovište.  

U požaru je izgorjelo oko 130 m2 krovišta. Također, u potpunosti je izgorio stan koji se nalazi neposredno na katu kuće ispod krovišta, kao i svi predmeti u stanu (osobni predmeti ukućana, namještaj, stolarija i drugo). Požar su ugasili vatrogasci JVP Rijeka i DVD Halubjan. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Nastala šteta se procjenjuje na više od 150 tisuća kuna.

Nažalost, u nekoliko posljednjih dana ovo je drugi požar na našem području do kojeg je došlo na način da su građani ostavili zapaljive tvari bez potrebnog nadzora. Iako je u oba požara materijalna šteta velika, srećom niti u jednom od ovih požara nije bilo ozlijeđenih osoba niti su se proširili na okolne objekte. Stoga i ovom prilikom sve građane upozoravamo na dodatni oprez, kako bi izbjegli najteže posljedice.

 



Stranica