Stradao mačak i kozlići

Slika koze.jpg

U nekoliko posljednjih dana zabilježena su dva događaja u kojima su stradale domaće životinje. 

FOTO: Ilustracija

U nekoliko posljednjih dana zabilježena su dva događaja u kojima su stradale domaće životinje. Tako je nepoznati počinitelj s više metaka iz zračne puške teško ozlijedio kućnog mačka 48-godišnjaka iz Viškova. Od zadobivenih ozljeda mačak je uginuo. Policija utvrđuje okolnosti događaja.

Nadalje, 64-godišnji Zagrepčanin u dvorištu svoje vikendice na području Nerezina na Malom Lošinju zatekao je 30-tak koza i kozlića. Koze su u dvorištu obrstile zasađene nasade voćaka i cvijeća, nakon čega je Zagrepčanin ispalio više hitaca iz malokalibarske puške, te usmrtio jednu kozu i osam kozlića. Također, zajedno s prijateljem (58-godina iz Zagreba), s kojim je doputovao uhvatio je i vezao četiri kozlića, dok su preostale životinje otjerali. Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja nije utvrđen vlasnik stada, budući se radi o stadu koje nije ni na koji način obilježeno. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o oružju protiv 64-godišnjeg Zagrepčanina podnijet je optužni prijedlog Prekršajnom  sudu u Malom Lošinju.



Stranica