„Prometna učilica“ – natjecanje učenika u poznavanju prometnih propisa

Slika ucilica.jpg

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i drugih partnera, po treći put organizira i provodi natjecanje u poznavanja prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Prometna učilica“.

FOTO: Ilustracija 

Odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa od najranije dobi jedan je od prioriteta Ministarstva unutarnjih poslova koje niz godina poduzima brojne preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu.

Stoga Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i drugih partnera, po treći put  organizira i provodi natjecanje u poznavanja prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Prometna učilica“.

Cilj ovog natjecanja je povećanje razine poznavanja prometnih pravila i propisa, te prometne kulture u cjelini, a poradi smanjivanja stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

Početak natjecanja je u utorak, 1. ožujka u 12,00 sati, a završetak u petak, 06. svibnja također u 12,00 sati.

U natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola (pojedinačno ili u grupama), a kako bi se natjecali potrebno je posjetiti internet adresu http://ucilica.skole.hr/prometna. Korisnički podaci, korisničko ime i lozinka za pristup „Prometnoj učilici“ dobivaju se u školi. Obuhvaćene su dvije tematske cjeline – kretanje pješaka u prometu i vožnja bicikla (kroz poučne sadržaje i kroz pitanja za provjeru znanja).

Tijekom natjecanja učenici će moći pratiti svoj napredak i broj bodova u natjecanju, a na kraju natjecanja organizator sastavlja rang listu s pobjednicima.

Za najuspješnije natjecatelje (u kategorijama od 1. do 4. razreda, te od 5. do 8. razreda) predviđene su nagrade, i to: za osvojeno 1. mjesto  KTM chicago bicikl i kaciga, a za osvojeno 2. do 10. mjesta  TORPADO storm bicikl i kaciga.

Svim učenicima želimo da pokažu što bolje znanje o prometnim pravilima i propisima, te puno uspjeha u natjecanju!



Stranica