Još jedna akcija u prometu - 38 alkoholiziranih vozača

Slika privjesak.jpg

Koncentracija alkohola iznad dozvoljene izmjerena je kod 38 vozača, od kojih je 1 žena (1,15 ‰) .

FOTO: Ilustracija 

Tijekom vikenda prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske provela akciju pojačanog nadzora vozača poradio sprječavanja vožnje uz prisutnost alkohola u organizmu.

Koncentracija alkohola iznad dozvoljene izmjerena je kod  38 vozača, od kojih je 1 žena (1,15 ‰) . Kod  31 vozača izmjerena je koncentracija alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg,  dok je kod 5 vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,5 g/kg.  U dobi od 18 do 24 godine zatečeno je 6 vozača pod utjecajem alkohola, dok  je u dobi od 25 do 30 godina zatečeno 12 vozača. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom do prestanka djelovanja alkohola zadržana  su 3 vozača.

Najveća koncentracija alkohola od 2,19 g/kg izmjerena je 24-godišnjaku iz Matulja.  Dana 27. veljačeupravljao jeosobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registarskih oznaka iz smjera Rijeke u smjeru Lovrana. Oko 03,50 sati u Opatiji na Novoj cesti zaustavila ga je prometna policija, te je isključen iz prometa. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Isto tako zabilježena su tri kaznena djela izigravanje zabrana i sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. Zatečeni su 49-godišnjak  i 21-godišnjak s područja Viškova,  te 30-godišnjak iz Kostrene kako  upravljaju vozilima iako imaju važeću mjeru zabrane upravljanja vozilom određene kategorije. 49-godišnjaku je uz to izmjerena i koncentracija alkohola od 1,63 g/kg. Poradi počinjenja kaznenog djela izigravanje zabrana i sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude sva trojica ćebiti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu , dok će protiv 49-godišnjaka biti podnijet i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo kako su prometni policajci tijekom trajanja akcije pojačanog nadzora vožnje uz prisutnost alkohola u organizmu, uzornim vozačima podijelili privjeske za ključeve s porukom„Alkohol u krvi, krv na cesti“.

Stoga sve sudionike u prometu ponovo pozivamo na poštivanje prometnih pravila i propisa poradi postizanja više razine sigurnosti u cestovnom prometu.



Stranica