KRK: Prijavljeni za više krađa

Slika uhicenik05.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Omišljana, starosti 19 i 23 godine, 20-godišnjakom s Krka i maloljetnikom, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Omišljana, starosti 19 i 23 godine,  20-godišnjakom s Krka i maloljetnikom, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Utvrđeno je kako su u vremenu od svibnja prošle godine, te tijekom veljače na području Omišlja i Krka počinili pet krađa. S više zgrada skinuli su i otuđili veću količinu bakrenih oluka i bakrenih okapnica. Isto tako na području Dubca u Omišlju demontirali su i odnijeli rasvjetni stup od bronce, dok su iz paviljona u dvorištu Doma umirovljenika na Krku otuđili zvučnike. Sve otuđene predmete su naknadno prodali. Krađama su oštećeni Općina Omišalj, Osnovna škola, također iz Omišlja, Dom umirovljenika iz Krka i i tvrtka iz Malinske,  te 42-godišnji Omišljanin.

Isto tako je utvrđeno kako je 19-godišnji Omišljanin tijekom srpnja 2010. godine počinio kazneno djelo teške krađe, na štetu telekomunikacijske tvrtke iz Zagreba. Naime, s krova zgrade u Ulici Pušća u Omišlju otuđio je mini link antenu s radio jedinicom.  

Šteta nastala ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 76 000 kuna.

Također, krčka policija je dovršila kriminalističko istraživanje i nad 22-godišnjakom i 28-godišnjakom iz Njivica zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.

Utvrđeno je kako su s kuće u Ulici kralja Tomislava u Njivicama otuđili oko 32 metra bakrenih oluka. 43-godišnja vlasnica iz Zagreba je oštećena za oko 2 500 kuna.

Sva šestorica počinitelja kazneno su prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.



Stranica