Prekinut lanac ilegalnog prebacivanja ljudi preko granice

Slika grbnahaubi.jpg

Odjel organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s drugim Policijskim upravama i policijom BiH, a u koordinaciji Ravnateljstva policije MUP-a Republike Hrvatske i USKOK-a, dovršio je složeno kriminalističko istraživanje protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Foto. Ilustracija

Odjel organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s drugim Policijskim upravama i policijom BiH, a u koordinaciji Ravnateljstva policije MUP-a Republike Hrvatske i USKOK-a, dovršio je složeno kriminalističko istraživanje nad šest hrvatskih državljana i jednim albanskim državljanom zbog kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice. Utvrđeno je kako su u razdoblju od listopada 2010. do veljače 2011. godine na području Primorsko-goranske županije i Međimurske županije protuzakonito prebacivali albanske i turske državljane preko državne granice. Zajednička međunarodna akcija se u RH odvijala pod imenom „Bjegunac“, a u BiH je provođena pod imenom „Jezero“.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju USKOK-u je protiv sedam okrivljenika podnesena kaznena prijava. Jedan počinitelj kaznenog djela je nedostupan i za njim je raspisana tjeralica.



Stranica