MAH-1: Učenici 4b OŠ „Zamet“ posjetili II. PP Rijeka

Slika mah-zam.jpg

FOTO: PU PG 

Učenici 4b razreda OŠ "Zamet" s učiteljicomVišnjom Persen  u sklopu provedbe prve komponente preventivnog programa Zajedno više možemo pod nazivom Mogu ako hoću-1 (MAH-1), danas su posjetili II. policijsku postaju Rijeka.  U zanimljivom predavanju i prezentaciji koje su održali policijska službenica Jasna Amidžić  i kontakt-policajac Danijel Žagar, učenici su upoznati s poslovima policije, posebice što radi kontakt-policajac. U dijelu predavanja o raznim vrstama ovisnostima vrlo su aktivno sudjelovali, te pokazali zavidno znanje o vrstama ovisnosti i posljedicama koje izazivaju, dok im je nešto manje bio poznat pojam vandalizma. Kontakt-policajac Danijel Žagar  upozorio je učenike što učiniti  i koga obavijestiti  ako pronađu špricu i slične predmete. Na kraju predavanja učenicima je podijeljen Moj podsjetnik M.A.H. (tiskan u suradnji Grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske).

Učenici su potom prošetali policijskom postajom, porazgovarali s policijskim službenicima u operativnom dežurstvu i onima koji obavljaju poslove nezakonitih migracija, dok su djelatnicima kriminalističke policije postavili niz potanja inspiriranih policijskim filmovima i serijama. Također su zavirili u prostorije za zadržavanje i u policijska vozila.

Oduševljenje današnjim posjetom, svime što su vidjeli i naučili izrazili su  Antonio, Noa,  Mia i Luka  iz  4b razreda OŠ "Zamet". Njihova učiteljica, Višnja Persen pohvalila je sadržaj programa, način prezentacije i prilagođenost programa uzrastu učenika, naglasivši kako je ovo vrlo dobar način upoznavanja i zbližavanja učenika i policije.

Podsjećamo kako je ovo bio jedan u nizu redovitih posjeta učenika 4. razreda riječkih osnovnih škola najbližoj policijskoj postaji. Od 26. listopada 2010. godine, kada je započela provedba prve komponente preventivnog programa Zajedno više možemo  pod nazivom Mogu ako hoću-1, 570 učenika 4. razreda iz 13 riječkih osnovnih škola završilo je ovaj dio programa. Program završava 12. svibnja do kada je predviđeno da još 535 učenika 4. razreda iz 10 riječkih osnovnih škola posjeti policijske postaje u blizini svojih škola. Po završetku MAH -1, sredinom svibnja bit će održana druga komponenta programa Sajam mogućnosti, kako bi se učenici upoznali s aktivnostima različitih kulturno-umjetničkih, sportskih, ekoloških i drugih udruga koje djeluju na području našeg grada, te tako izabrali poželjna ponašanja za provođenje slobodnog vremena.

 


 



Stranica