"Nepropisno parkiranje" - radni sastanak

Slika inval-mala.jpg

FOTO: PU PG

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održan sastanak predstavnika policije s predstavnicima udruga i društava osoba s invaliditetom s područja Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije: HVIDR-e, Udruge slijepih, Udruge distrofičara, Udruge gluhih i nagluhih, Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Udruge invalida rada, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom – Klub „Srce“,  Društva tjelesnih invalida i Društva multiple skleroze. Također, sastanku je prisustvovala i predstavnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, nadležnog za izdavanje „znaka pristupačnosti“. Prisutne je pozdravio načelnik Sektora policije, Goran Gašpert, navodeći kako policija svakodnevno na raznim mjestima u gradu uočava nepropisno parkirana vozila na mjestima koja su predviđena za parkiranje osoba s invaliditetom. Izražen je problem nepropisnog parkiranja na autobusnim stajalištima, pješačkim prijelazima čime se ugrožavaju ostali sudionici u prometu, dok parkiranje na mjestima za osobe s invaliditetom uz to što im dodatno ugrožava sigurnost u prometu, utječe i na porast njihova nezadovoljstva ovakvom situacijom.

Prisutni predstavnici udruga i društava iznijeli su svoja zapažanja i probleme s kojima se svakodnevno susreću, a također su naveli i neke od primjera neovlaštenog korištenja „znaka pristupačnosti“ (krivotvorenjem, posudbom drugim osobama, korištenje nevažećeg znaka i sl).

Na kraju današnjeg sastanka načelnik Gašpert najavio je skoro održavanje akcije u prometu usmjerene na nepropisno parkiranje kako bi se osobama s invaliditetom omogućilo ostvarivanje prava na korištenje propisno označenog parkirnog mjesta, te također senzibilizirali svi  građana na ovu problematiku.  

Svi prisutni podržali su održavanje ove akcije prometne policije, te dogovorili daljnji nastavak suradnje.



Stranica