PJEŠACI I VOZAČI OPREZNO!

Slika semafor.jpg

U 2010. godini na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježen je manji broj prometnih nesreća, smrtno stradalih i teže ozlijeđenih osoba. Nažalost, smrtno je stradalo 11 pješaka što predstavlja porast od 37,5% u odnosu na 2009. godinu.  

FOTO: PU PG

U 2010. godini na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježen je manji broj prometnih nesreća, smrtno stradalih i teže ozlijeđenih osoba. Nažalost, smrtno je stradalo 11 pješaka što predstavlja porast od 37,5%  u odnosu na 2009. godinu.

Dosadašnjim praćenjem ove problematike najugroženijim skupinama smatraju se starije osobe i djeca. U cilju zaštite ovih skupina sudionika u prometu policija kontinuirano provodi niz preventivnih i edukativnih  aktivnosti.  Stoga i ovom prilikom sve sudionike u prometu  podsjećamo na obvezu poštivanja prometnih pravila i propisa.

Pješaci su dužni prilikom prelaska kolnika koristiti obilježene pješačke prijelaze, poštovati svjetlosnu regulaciju semaforima i drugu prometnu regulaciju, te se najprije uvjeriti da ne postoji opasnost, a tek onda prijeći cestu.

Vozače također upozoravamo da prilikom dolaska u blizinu dječjih vrtića, škola, trgovačkih centara i drugih mjesta gdje se kreće veći broj osoba prilagode vožnju uvjetima na cesti kako bi izbjegli moguća stradavanja.

Tako su se tijekom jučerašnjeg dana na području Rijeke dogodile dvije prometne nesreće u kojima su dva maloljetna pješaka, srećom lakše ozlijeđena. U jutarnjim satima na Pećinama osobno je vozilo udarilo dječaka koji je prelazio kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Poslijepodne u Vukovarskoj ulici vozač osobnog automobila dolaskom u blizinu obilježenog pješačkog prijelaza nije prilagodio vožnju, uslijed čega je oborio dijete koje je prelazilo kolnik.



Stranica