Prijavljeni za pronevjeru i prikrivanje

Slika kava.jpg

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka i Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim Riječaninom i 48-godišnjakom s područja Bakra zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pronevjere, te 44-godišnjakom iz Kastva zbog prikrivanja.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka i Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim Riječaninom i 48-godišnjakom s područja Bakra zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pronevjere, te 44-godišnjakom iz Kastva zbog prikrivanja

Utvrđeno je kako su Riječanin i 48-godišnjak s područja Bakra u vremenu od svibnja do kolovoza prošle godine, iz skladišta na području Kukuljanova, inače u vlasništvu trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, otuđili  8 060,75 kg sirovine kave.

Naime, Riječanin u svojstvu voditelja logističkog centra u sklopu kojeg je carinsko skladište, je u više navrata otuđivao vreće sa sirovinom kave teške po 60 kg. Otuđenu sirovinu kave je u najmanje pet navrata službenim vozilom tvrtke prevezao do druge tvrtke, također na ovom području, gdje ju je prodavao Kastavcu za 6 000 kuna po toni kave.  Riječanin je sirovinu kave otuđivao u dogovoru s  48-godišnjim skladištarom koji je presipavanjem sirovine kave u više vreća prikrivao manjak robe u skladištu. Isto tako je i ovaj 48-godišnjak u nekoliko navrata otuđio veću količinu sirovine kave, koju je na jednaki način prodao Kastavcu.

Ovom pronevjerom su 27-godišnjim Riječaninom i 48-godišnjakom s područja Bakra trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu, čiji su bili zaposlenici,  oštetili zaukupno 70 821,26 kuna.

Sva trojica počinitelja kazneno su prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci redovnim putem.



Stranica