Maškare – zabilježeno proteklog vikenda

Slika vatrogasni.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske održano je 25 javnih okupljanja kojase odnosena maškarane zabave. Procjenjuje se da je zabavama prisustvovalo oko 5300 posjetitelja.

FOTO: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske održano je 25 javnih okupljanja koja se odnosena maškarane zabave. Procjenjuje se da je zabavama prisustvovalo oko 5300 posjetitelja.

U ovom vikendu evidentirana su tri narušavanja javnog reda i mira. Tako su oko 23,20 sati u Crikvenici u ventilacijski sustav šatora u kojem se održavala maškarana zabava, 22-godišnjak iz Rijeke i 19-godišnjak iz Omišlja  ispraznili sadržaj aparata za gašenje požara. Raspršeni prah uznemirio je prisutne posjetitelje koji su u žurbi napustili šator. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a zabava je ubrzo nastavljena. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanje kojim se vrijeđaju  građani ili narušava njihov mir) protiv obojice počinitelja podnijet je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Crikvenici. Vlasnik aparata za gašenje požara, tvrtka sa sjedištem u Malom Lošinju, oštećena je za oko 600 kuna.

Također u Crikvenici, u blizini ovog šatora oko 02,00 sati 19-godišnjak iz Triblja fizički je napao 19-godišnjaka iz Rijeke. Utvrđeno je kako su obojica bila u alkoholiziranom stanju, a protiv  Tribaljca  slijedi  optužni prijedlog (tuča na javnom mjestu).

Isto tako u ranim jutarnjim satima, za sada nepoznati posjetitelj maškarane zabave u Čavlima, udario je redara, 33-godišnjaka iz Čavala, koji ga je upozorio na zabranu pušenja u unutrašnjosti objekta.

Ovog maškaranog vikenda 7 maloljetnika, mlađih od 16 godina zatečeno je nakon 23 sata bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe.



Stranica