Bankarska službenica prijavljena zbog više kaznenih djela

Slika novac1.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom s područja Matulja.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom s područja Matulja. Utvrđeno je da je oštetila 6 klijenata jedne riječke banke kaznenim djelima zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenjem službene isprave. Dok je bila  zaposlena u jednoj riječkoj banci na radnom mjestu obiteljskog  bankara, u razdoblju od prosinca 2008. do kolovoza 2010. zlouporabila je svoj položaj na način da je bez znanja klijenata banke zatvorila i otvorila više računa devizne štednje, krivotvorivši dokumentaciju i ugovore o računima. Tako je sebi pribavila protupravnu imovinsku korist od najmanje 355 490,55 kn. Za navedeni ukupni iznos oštećena je poslovnica banke u Rijeci, koja je vratila spomenuta novčana sredstva šestorici oštećenih klijenata.

Počiniteljica se kazneno prijavljuje redovnim putem Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, zbog ukupno 3 kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i 3 kaznena djela krivotvorenja službene isprave.



Stranica