Krivotvorila putne naloge

Slika Ilustr/novac02.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakinjom iz Petrinje zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.  

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad  58-godišnjakinjom iz Petrinje  zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Utvrđeno je kako je 58-godišnjakinja u razdoblju od siječnja 2008. do svibnja 2010. godine, u svojstvu voditeljice jedne od ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na području Primorsko-goranske županije, krivotvorila 194 putna naloga ispostavljena na imena 39 osoba. Na ovaj način, a u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi oštetila je Državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od 170 843,80 kn.

Zbog osnovane sumnje na kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene isprave, protiv 58-godišnjakinje podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.



Stranica