Zabilježeno u novogodišnjoj noći na području PU primorsko goranske

Slika auto_policija.jpg

Na području Primorsko-goranske županije organizirani doček Nove godine bio je u zatvorenim prostorima (većinom hoteli i ugostiteljski objekti) i na otvorenim prostorima na području Rijeke, Opatije, Maloga Lošinja, Krka, Raba Vrbovskog i Delnica. Prema procjenama dočecima na otvorenom prisustvovalo je oko 11 000 građana.

FOTO: Ilustracija 

Na području Primorsko-goranske županije organizirani doček Nove godine bio je u zatvorenim prostorima (većinom hoteli i ugostiteljski objekti) i na otvorenim prostorima na području Rijeke, Opatije, Crikvenice, Malog Lošinja, Krka,Vrbovskog i Delnica. Prema procjenama dočecima na otvorenom prisustvovalo je oko 11 000 građana.

 Od značajnijih događanja izdvajamo:

- na riječkom Korzu 45-godišnjak iz Cernika pod utjecajem alkohola pucao u zrak iz pištolja kojeg ilegalno posjeduje. Ozlijeđenih osoba srećom nije bilo, kao ni materijalne štete. Protiv 45-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom;

- u blizini jednog video kluba na Viškovu 36-godišnjak iz Rijeke zadao je više ubodnih rana 28-godišnjaku s područja Viškova. Protiv 36-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede;

- 31-godišnjak iz Opatije pod utjecajem alkohola, vrijeđao je i omalovažavao djelatnike policije prilikom obavljanja službenih poslova poradi čega je priveden u Policijsku postaju Opatija;

- u šatoru u Crikvenici tijekom proslave Nove godine verbalno i fizički su se sukobila dvojica Crikveničana, starosti 46 i 22 godine (zadobili lakše tjelesne ozljede), dok se u centru Čavala potuklo više osoba. Pri tom je došlo do oštećenja stakla na obližnjoj banci, a sudionici tuče su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih je 5 bilo s povrijeđenim osobama, a 12 s materijalnom štetom. Teže su ozlijeđene 2 osobe, a lakše 3.

Prema do sada prikupljenim saznanjima osoba ozlijeđenih uslijed uporabe pirotehnike nije bilo. Policija je oko 19,00 sati zaprimila dojavu da je u Ulici Josipa Završnika u Rijeci raketom oštećeno staklo na balkonu.

Isto tako evidentirana su četiri požara (kontejneri za smeće, trava) u kojima je nastala manja materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

S ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira , te opće sigurnosti svih građana, a poradi sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih i drugih sredstava akcija „Mir i dobro“ nastavlja se do 08. siječnja 2011. godine.



Stranica