Prometni policajci otkrili kradljivca

Slika hauba.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeke oko 6,00 sati 24. prosinca pristupili su obavljanju očevida prometne nesreće u Pulskoj ulici u Rijeci. U nesreći je sudjelovalo vozilo Suzuki Swift, virovitičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 18-godišnjak iz okolice Valpova.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeke oko 6,00 sati 24. prosinca pristupili su obavljanju očevida prometne nesreće u Pulskoj ulici u Rijeci. U nesreći je sudjelovalo vozilo Suzuki Swift, virovitičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 18-godišnjak iz okolice Valpova. Obavljenim očevidom prometne nesreće utvrđeno je da je 18-godišnjak zbog neprilagođene brzine udario u spuštenu rampu zapadnog ulaza u riječko brodogradilište. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastupila je materijalna šteta od oko 2 500 kn. Policijski službenici su također utvrdili da je Suzukiju iščupana električna instalacija ispod upravljača, što je upućivalo na mogućnost da je vozilo otuđeno.

18-godišnjak je potom prevezen u II. policijsku postaju Rijeka na daljnje kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je na  vozilu obavljen očevid kojim je utvrđeno da ie vozilo stavljeno u pogon prespajanjem žica, ali da iz vozila ništa ne nedostaje. Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka u suradnji s I. policijskom postajom Rijeka utvrdili su da je 21. prosinca oko 18,00 sati 18-godišnjak ukrao spomenuti automobil, vrijednosti oko 7 000 kn, u vlasništvu 52-godišnjaka iz Pitomače, prethodno parkiran na parkiralištu u Ulici Viktora Cara Emina u Rijeci. Ubrzo nakon krađe automobila 18-godišnjak je počinio kazneno djelo drske krađe, na način se Suzukijem dovezao u Ulicu Vitomira Širole Paje, utrčao u trgovinu u vlasništvu riječke tvrtke i iz blagajne otuđio novčani iznos od 860 kn. Nakon toga vozilom je pobjegao s mjesta događaja.

Zbog kaznenog djela krađe vozila, drske krađe iz trgovine i prekršaja zbog izazivanja prometne nesreće protiv 18-godišnjaka će se podnijeti odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave.



Stranica