Zbirni rezultati akcije „Zaštita pješaka u prometu“

Slika zaspjp1.jpg

Foto: PU p-g

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa proveli su 15. prosinca 2010. godine akciju pojačanog nadzora zaštite pješaka u prometu, na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske. Za vrijeme trajanja preventivno - represivne akcije od 9 do 13 sati policijski službenici su uz redovne kontrole posebno nadzirali vožnju u blizini obilježenih i neobilježenih pješačkih prijelaza, kao i kretanje pješaka na prometnicama.

Zbog nepoštivanja prometnih propisa prekršajno su prijavljena dva pješaka (prijelaz pješačkog prijelaza za upaljenog crvenog svjetla i prelaženje kolnika van obilježenog pješačkog prijelaza), dok su sedamnaestorici pješaka policijski službenici izdali samo pisano upozorenje.

U kategoriji vozača motornih vozila izdana su dvadesetičetiri prekršajna naloga za nepoštivanje prednosti prolaza pješaka, izdane su četiri novčane kazne i 5 upozorenja.

Važno je napomenuti kako za vrijeme provođenja ove akcije nije bilo evidentiranih stradavanja pješaka u prometnim nesrećama.

Kako pješaci (osobito oni starije dobi) uz vozače mopeda i motocikla predstavljaju najugroženiju skupinu sudionika u prometu, Policijska uprava primorsko-goranska i ovaj put upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, kako bi se smanjio broj ukupni prometnih nesreća, a posebice broj onih s najtežim posljedicama.



Stranica